Фото: Грант Шаппс. Джерело: Facebook

У Британії відреагували на скарги Путіна щодо Курської області

Скарги глави Кремля Володимира Путіна слід розглядати у тому контексті, що Російська Федерація окупувала у сто разів більшу кількість українських територій.

Таку заяву у соцмережі X зробив колишній міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

Він наголосив, що закінчення війни, розпочатої Москвою, вимагає того, щоб Російська Федерація покинула території України.

"Обурення Путіна щодо зухвалості України захопити близько 1 000 квадратних кілометрів Курської області Росії слід розглядати в контексті незаконної окупації Путіним у 100 разів більшої території України (значно більше як 100 тисяч квадратних кілометрів) сьогодні", — йдеться у заяві Шаппса.

Нагадаємо, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, українські війська й надалі активно просуваються територією Курської області. Це відбувається, попри заяви російських військових блогерів про стабілізацію лінії фронту.

Також повідомлялось, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав передати частину військової техніки з бойових підрозділів для збройних сил Російської Федерації. Це пов'язано з дефіцитом резервів Москви на тлі наступу української армії на Курську область.

Як пише The New York Times, Україна може сподіватися використати свої здобутки в Курській області як "розмінну монету" на мирних переговорах для обміну на землі, раніше захоплені Росією. Водночас такий хід подій може обернутись катастрофою для Києва.

Варто зазначити, що 13 серпня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив Володимиру Зеленському, що просування Сил оборони на території Курської області триває.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.08.2024 20:29