На фото: гурт NAHABA. Джерело: "Суспільне"

Фіналістів Нацвідбору на "Євробачення-2024" звинуватили в плагіаті російської пісні: український гурт NAHABA відреагував

Український гурт NAHABA, який візьме участь у Нацвідборі "Євробачення-2024", звинуватили в плагіаті російської пісні. У соціальних мережах їхній трек Glass порівняли з творчістю російського гурту "Тату", зокрема піснею "Нас не догонят".

Музиканти відреагували на звинувачення в Instagram.

"Насправді дуже шкода, що так багато українців тримають в голові руснявський контент. Дуже сумно, що один російський гурт у цьому стилі може перекрити сотні різних проектів, що представляють такий жанр по всьому світу", — зазначили музиканти у Stories.

До того ж гурт NAHABA поділився з підписниками піснями, якими надихаються у своїй творчості: You Love Her — Boys X Girls, Kap Bambino — 11:38, Crystal Castles — Baptism, FRXZN — Miss you та інші.

Варто зазначити, що гурт "Тату" представляв Росію на міжнародному пісенному конкурсі в 2003 році. Тоді він посів третє місце у фіналі шоу.

Що відомо про "Євробаченя-2024"

68-й пісенний конкурс "Євробачення" відбудеться у травні 2024 року у шведському Мальме. Місто прийматиме "Євробачення" вже втретє. До цього конкурс проводили тут 1992 та 2013 років.

Фінал Національного відбору відбудеться в лютому 2024 року в форматі телевізійного концерту. Як і в попередні роки, переможця або переможницю відбору, що представлять Україну на "Євробаченні-2024," визначать за результатами голосування журі та глядачів. 

Нагадаємо, українці можуть обрати членів журі Нацвідбору на "Євробачення-2024". У застосунку "Дія" розпочалося нове опитування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 16.01.2024 19:43