Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Фінляндія може повністю закрити кордон з Росією: розробляється відповідний законопроект

Фінляндія може повністю закрити кордон з Російською Федерацією. Міністерство внутрішніх справ країни готує відповідний законопроект. 

Про це повідомляє MTV3.

За даними джерела, законопроект розробляють як запасний захід на випадок, якщо кількість прохачів притулку у Фінляндії різко збільшиться. Джерела журналістів, розповіли, що поки потреби в такій необхідності наразі немає. Тому уряд Фінляндії не збереться на додаткове засідання у ці вихідні. 

Нині уряд хоче проаналізувати, як закриття чотирьох пунктів пропуску вплине на кількість осіб, які просять притулок, перш ніж вживати більш серйозних заходів на кордоні. При цьому, як зазначають у MTV3, ситуація на прикордонних переходах спокійна.

Раніше прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо підтвердив, що на східному кордоні Фінляндії закриють пункти пропуску. Йдеться про чотири контрольно-пропускні пункти: Іматра, Нійрала, Нуйямаа та Ваалімаа. Він наголосив, що пункти пропуску закриють вночі з 17 на 18 листопада. Фінляндія обговорила рішення зі сусідами та Європейським Союзом.

Нагадаємо, 12 листопада стало відомо, що фінські прикордонники на пунктах пропуску на південному сході країни перестали пускати в країну людей, які прибувають з Росії на велосипедах. Таким способом найчастіше користувались тамтешні нелегали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.11.2023 20:17