Фото ілюстративне. Джерело: "Укрінформ"

Фінляндія офіційно закриє кордон із Росією: коли це станеться

Фінляндія офіційно вирішила закрити кордон із Росією. Пункти пропуску не працюватимуть уже в ніч із п'ятниці на суботу, 18 листопада.

Про це повідомив Ilta-Sanomat із посиланням на прем'єр-міністра Фінляндії Петтері Орпо. На брифінгу він підтвердив, що на східному кордоні Фінляндії закриють пункти пропуску. Мова йде про чотири контрольно-пропускні пункти: Іматра, Нійрала, Нуйямаа та Ваалімаа.

Прем'єр наголосив, що пункти пропуску закриють вночі з 17 на 18 листопада. Фінляндія обговорила рішення зі сусідами та Європейським Союзом.

Міністерка внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен зазначила, що рішення викликане великою кількістю біженців, які шукають притулок. За її словами, прикордонна зона залишається мирною територією, за ситуацією на кордоні спостерігатимуть. Подальші зміни у роботі контрольно-пропускних пунктів ухвалюватимуть після аналізу ситуації.

Вчора фінські медіа поширили інформацію, що уряд Фінляндії планує закрити кордон з Росією. Проте не уточнили, на який період збираються закрити пункти пропуску та чи будуть діяти обмеження на всій лінії східного кордону. Останнім часом Фінляндія розпочала блокувати в'їзд з території РФ через наплив нелегальних мігрантів.

Нагадаємо, 12 листопада стало відомо, що фінські прикордонники на пунктах пропуску на південному сході країни перестали пускати в країну людей, які прибувають з Росії на велосипедах. Таким способом найчастіше користувались тамтешні нелегали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.11.2023 14:32