Фото ілюстративне / соцмережі

Фінляндія закрила всі кордони з Росією: подробиці

Фінляндія 30 листопада закрила усі контрольно-пропускні пункти на кордоні з Російською Федерацією. Дані обмеження триватимуть до 13 грудня.

Про це повідомляє Yle.

За інформацією джерела, останній пункт пропуску в Раджа-Йоосеппі, що на півночі країни, закрився о 14:00 29 листопада. Відкритою залишається лише станція Вайніккала, яка використовується для руху вантажних поїздів.

Заступник командувача прикордонної служби Південно-Східної Фінляндії Юкка Луккарі прокоментував ситуацію на російсько-фінському кордоні.

"Наразі прикордонні пости закриті, є бар'єри як на сухопутному, так і на державному кордоні. Якщо люди приїжджатимуть туди, ми будемо направляти їх, щоб вони могли легально в'їхати до Фінляндії", — сказав він.

Нагадаємо, 12 листопада стало відомо, що фінські прикордонники на пунктах пропуску на південному сході країни перестали пускати в країну людей, які прибувають з Росії на велосипедах. Таким способом найчастіше користувались тамтешні нелегали.

Згодом з'явилась інформація, що Фінляндія може повністю закрити кордон з Російською Федерацією. Міністерство внутрішніх справ країни готувало відповідний законопроект.

Ввечері 17 листопада близько тридцяти осіб пішки та на велосипедах прибула з боку Росії до прикордонного переходу Нійрала (Фінляндія). Люди намагалися продертись в сусідню країну, але фінські прикордонники зупинили зловмисників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.11.2023 15:13