Фото: Rajavartiolaitos

Росіяни проривалися через кордон до Фінляндії: їх зупинили сльозогінним газом

У п’ятницю ввечері, 17 листопада, близько тридцяти осіб пішки та на велосипедах прибула з боку Росії до прикордонного переходу Нійрала (Фінляндія). Люди намагалися продертись в сусідню країну, але фінські прикордонники зупинили зловмисників. 

Про це повідомляє YleЗа даними видання, один з учасників групи намагався втекти повз прикордонників, але його затримали із застосуванням сльозогінного газу.

У прикордонній службі підтвердили використання газу на переході Нійрала і зазначили, що група не дотримувалася їхніх вказівок, і не було ясності щодо намірів частини людей покинути місце. Щоб відновити контроль над ситуацією, було ухвалено рішення використати сльозогінний газ як найменш жорсткий засіб.

Після інциденту потерпілому було надано першу допомогу, а після нормалізації ситуації членів групи доправили до прикордонної інспекції. Наразі розслідується, чи є учасники групи прохачами притулку.

Раніше прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо підтвердив, що на східному кордоні Фінляндії закриють пункти пропуску. Йдеться про чотири контрольно-пропускні пункти: Іматра, Нійрала, Нуйямаа та Ваалімаа. Він наголосив, що пункти пропуску закриють вночі з 17 на 18 листопада. Фінляндія обговорила рішення зі сусідами та Європейським Союзом.

Нагадаємо, 12 листопада стало відомо, що фінські прикордонники на пунктах пропуску на південному сході країни перестали пускати в країну людей, які прибувають з Росії на велосипедах. Таким способом найчастіше користувались тамтешні нелегали.

Згодом з'явилась інформація, що Фінляндія може повністю закрити кордон з Російською Федерацією. Міністерство внутрішніх справ країни готує відповідний законопроект.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.11.2023 13:57