Фото: росЗМІ

ФСБ Бортнікова взяло під контроль міноборони Шойгу, — ISW

Федеральна служба безпеки Росії взяла під контроль оборонну промисловість країни-агресора. На багатьох компонентах сучасного російського озброєння було виявлено маркування ФСБ.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Маркування знайшли на деяких компонентах танків Т-90М і на мікросхемах в іншій техніці. В цих випадках маркування означає, що ФСБ провела перевірку обладнання даної зброї і його компонентів.

У своїх висновках аналітики спираються за заяву прес-секретаря українського Центру досліджень трофейного і перспективного озброєння і військової техніки Генштабу ЗСУ Андрій Рудика.

"Або директор ФСБ Олександр Бортніков доручив ФСБ провести ці розслідування за вказівкою президента Росії Володимира Путіна, або Бортніков видав це розпорядження незалежно від Путіна. У будь-якому випадку ФСБ, схоже, безпосередньо втручається у внутрішню роботу російського ВПК, ймовірно, проникаючи в процеси придбання та перевірки обладнання", — кажуть в ISW.

Аналітики нагадують, що свого часу КДБ аналогічно контролював радянську армію і оборонну промисловість.

Нагадаємо, у четвер, 16 березня, у центрі російського Ростова-на-Дону горіла будівля на вулиці Сіверса, 20. Вогонь спалахнув в приміщенні Прикордонної служби ФСБ Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Війна, 17.03.2023 07:36