Фото: Андрій Костін. Джерело: Офіс Генерального прокурора

Генпрокурор розповів, у якій області найчастіше незаконно перетинають кордон

На Одещині зафіксовано найбільшу кількість скерованих до суду кримінальних справ щодо учасників угрупувань, які організовували незаконний перетин державного кордону

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін, пише Liga.net.

Так, за його словами, втеча за кордон народного депутата Артема Дмитрука, який 24 серпня пішки перетнув кордон з Молдовою, показала серйозну проблему. Йдеться про нестачу ресурсів у Державній прикордонній службі для повного контролю кордону. Він зауважив, що наразі багато прикордонників беруть участь у бойових діях у складі Сил оборони.

"Вони потребують допомоги, як у технічному оснащенні, так і в забезпеченні фізичної безпеки кордону між контрольно-пропускними пунктами. Для цього необхідні додаткові кошти та час. Вважаю, що ці ресурси мають бути виділені, особливо для найбільш ризикованих ділянок", — додав Костін.

Він наголосив, що одним з таких регіонів є Одещина, де лише за першу половину цього року до суду скерували шість обвинувальних актів проти угруповань, які організовували незаконний перетин кордону, що є найбільшим показником по країні. Варто зауважити, що за відповідний період в Україні було скеровано 43 обвинувальні акти щодо таких угрупувань.

Нагадаємо, раніше речник ДПСУ Андрій Демченко повідомляв, що для того, щоби з'ясувати всі обставини втечі народного депутата Артема Дмитрука за кордон, відомство проводить перевірку на пунктах пропуску, через які втікач міг залишити Україну. 

Водночас Костін зазначав, що зараз слідство встановлює людей, які допомогли Дмитруку покинути Україну. За словами генпрокурора, нардеп "подорожує" країнами, однак його місце перебування відоме прокуратурі. Якщо він не з'явиться на допит в Україні, його оголосять у розшук і запросять екстрадицію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.08.2024 09:48