Володимир Зеленський. Фото: скріншот з відео

Повернення українських чоловіків із-за кордону: Зеленський зробив нову заяву

Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону. Громадяни мають самі захотіти повернутися додому, проте для цього необхідно створити відповідні умови, зокрема, мають з'явитися нові робочі місця.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський 27 серпня 2024 року на прес-конференції в межах форуму "Україна 2024. Незалежність".

"Міністерству закордонних справ не вистачить сил не втратити 7,5 мільйонів українців. Цю ідею я обговорював з прем'єр-міністром України. Бо це про уряд, і він є голова нашого уряду. Ми проговорювали, що це дуже складна місія для будь-якого міністерства. Я тут не про людей, особистість, а про інституційність цього процесу", — зазначив гарант.

Зеленський наголосив, що в Україні зараз налічують 10,8 мільйона пенсіонерів, а 7,5 мільйонів українців перебувають за кордоном. Відповідно, якщо не вивести з тіні всіх платників податків і якщо не повернути громадян нашої країни додому, то після війни виникне серйозна проблема — як годувати людей пенсійного віку.

"Нам потрібно повернути доросле населення в Україну. Нам потрібно повернути наших дітей, студентів тощо. Без примусу. Зробити всі умови, щоб вони хотіли це зробити", — наголосив президент.

Гарант наголосив, що для того, щоб повернути людей з-за кордону потрібно створити відповідне міністерство, яке б за це відповідало. Одним із головних його завдання має бути пошук роботи для таких громадян України, адже МЗС таким не займається. 

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що українська влада веде переговори з державами Європейського Союзу щодо можливості повернення чоловіків з-за кордону, які нелегально покинули країну.  

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.08.2024 14:59