Фото: Ігор Клименко. Джерело – МВС

Україна працює з Євросоюзом щодо повернення додому чоловіків з-за кордону, — глава МВС

Українська влада веде переговори з державами Європейського Союзу щодо можливості повернення чоловіків з-за кордону, які нелегально покинули країну.  

Таку заяву зробив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю "Радіо Свобода".

"Ми ведемо консультації з нашими колегами з Європейського Союзу. Звичайно, що кожна країна Європейського союзу діє за законами й за правилами Єврокомісії. Тому ці переговори будуть тривати й надалі щодо можливого повернення наших громадян, якщо вони нелегально перетнули кордон", — йдеться у заяві Клименка. 

Як зазначив очільник МВС, нині країни Євросоюзу здебільшого не мають намірів повертати таких осіб.

За даними глави МВС Ігоря Клименка, щодня українські прикордонники затримують десятки людей, які намагаються у незаконний спосіб перетнути державний кордон у напрямку країн Євросоюзу.

Нагадаємо, 13 червня на Одещині прикордонники затримали вантажівку. В її причепі виявили 41 чоловіка, які таким чином намагалися доїхати до кордону з Молдовою.

Раніше речник ДПСУ повідомляв, що за час воєнного стану викрито понад 480 злочинних груп, які займалися організацією незаконного перетину державного кордону. Він зауважив, що прикордонних щодня затримують людей, які намагаються перетнути західний кордон у незаконний спосіб.

Також у Чернівецькій області чоловіків, яких затримали на кордоні через спробу незаконного перетину, відправлятимуть одразу до територіальних центрів комплектування. Це робитимуть прикордонники разом із поліцейськими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.06.2024 06:44