Фото ілюстративне. Джерело: ДПСУ

Загроза для ухилянтів: на Буковині чоловіків, які втікають за кордон, відвозитимуть прямо в ТЦК

У Чернівецькій області чоловіків, яких затримали на кордоні через спробу незаконного перетину, відправлятимуть одразу до територіальних центрів комплектування. Це робитимуть прикордонники разом із поліцейськими.

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на помічника начальника Чернівецького прикордонного загону Ігоря Заруднєва.

За його словами, працівники прикордонної служби мають право викликати поліцію, яка здійснить адміністративне затримання та доставить військовозобовʼязаного до центру комплектування. Але таке відбуватиметься за умови, якщо людина перебуває у розшуку Нацполіції.

Це одне з нововведень, яке передбачає постанова Кабміну про проведення призову на військову службу. Заруднєв уточнив, що людину можуть доставити з кордону до найближчого відділення центру комплектування, якщо вона перебуває у розшуку Нацполіції.

"Раніше на всіх порушників, які намагалися незаконно перетнути кордон, працівники складали протокол про адміністративні порушення та відправляли в суд, який вирішував, яке покарання обрати. Зараз чітко прописано, якщо "за лінією ТЦК" людина перебуває у розшуку, прикордонники передають її поліції, а поліція доставляє прямо в ТЦК", — зазначив Заруднєв.

Він наголосив, що комунікація прикордонників напряму з працівниками центрів комплектування відбувалася й до нового закону про мобілізацію, але зараз покращилася.

Нагадаємо, в лютому прес-служба Державного бюро розслідувань повідомляла, що на Буковині правоохоронця та чотирьох його спільників судитимуть за організацію незаконної схеми переправлення військовозобов’язаних, через український кордон до Румунії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.06.2024 10:34