Фото: ДБР

Організував нелегальний виїзд ухилянтів до ЄС: правоохороцю з Буковини "світить" дев'ять років тюрми

На Буковині правоохоронця та чотирьох його спільників судитимуть за організацію незаконної схеми переправлення військовозобов’язаних, через український кордон до Румунії.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

Правоохоронці встановили, що фігуранти шукали охочих нелегально залишити країну, збирали їх у групу та довозили до кордону автівками, де через ліси проводили пішки до території Румунії. 

Ціна нелегального виїзду складала 3,5 — 6 тисяч євро. Все залежно від особистих домовленостей. Злочинна схема діяла аж протягом чотирьох місяців. 

"Під час однієї зі спроб вивезти чергову групу з країни 12 серпня 2023 року водія, правоохоронця та інших учасників правопорушення було затримано. Матеріали щодо чотирьох цивільних спільників правоохоронця були виділені в окреме провадження та скеровані за підслідність до органів Нацполіції", — наголосили правоохоронці.

Правоохоронця Буковини та його спільників судитимуть за організацію схеми нелегального виїзду військовозобов’язаних до ЄС

Фото: ДБР

Наразі обвинувальні акти щодо них направлені до суду за статтею незаконного переправлення осіб через державний кордон. За цією ж статтею обвинувачується і правоохоронець, який організував схему. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев'яти років.

Нагадаємо, 7 лютого у Румунії на березі річки Тиса виявили тіло харків'янина. Чоловік намагався незаконно перетнути кордон, проте потонув.

Зауважимо, військовозобов'язаним, які нелегально покидають державу з метою ухилитися від мобілізації, можуть посилити покарання. Парламенту пропонують ухвалити зміни до Кримінального кодексу України, внаслідок чого ухилянти зможуть потрапити за ґрати на термін до п'яти років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.02.2024 18:06