Генсек ООН нагадав про необхідність встановлення винних у хімічних атаках в Сирії

03 ТРАВНЯ 2018 15:14

Сьогодні світ зіткнувся з серйозною загрозою, пов'язаної з ядерною і хімічною зброєю. Про це заявив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш в Лондоні під час зустрічі з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

Він знову нагадав про важливість створення механізму щодо встановлення винних у застосуванні хімзброї в Сирії.  

«Я думаю, що ми зіткнулися з серйозною загрозою в тому, що стосується нерозповсюдження ядерної [або] хімічного [зброї], і це викликає у нас велику тривогу», - наголошується в записі бесіди Генсека з прем'єр-міністром Великобританії.  

 Антоніу Гутерреш наголосив, що ООН вживає всіх можливих заходів на цьому напрямі.   

«Що стосується ядерного нерозповсюдження, то там є обнадійливі ознаки. У сфері нерозповсюдження хімічної зброї чекає ще довгий шлях, але ми сподіваємося, що він приведе нас до створення ефективного механізму встановлення відповідальних. Цей підхід дозволить покінчити з безкарністю», - підкреслив Антоніу Гутерреш.   

Він сказав, що ООН буде тісно співпрацювати з Місією ОЗХЗ [Організації по забороні хімічної зброї] по встановленню фактів.  

 Глава ООН прибув в британську столицю в середу в другій половині дня. В цей же день він провів зустрічі з прем'єр-міністром Мей і міністром закордонних справ Борисом Джонсоном.   

Глава ООН подякував лідерам Великобританії за внесок у діяльність ООН в сфері розвитку, миру і безпеки, а також за їх підтримку зусиль з реформування Організації.  

 Також Генеральний секретар взяв участь в засіданні за «круглим столом», присвяченому обговоренню проблем психічного здоров'я.   

Цей захід був організований за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).   

Сьогодні в Лондоні відбудеться зустріч Виконавчої ради глав керівників установ системи ООН.

 

Світ, 03.05.2018 15:14