Влада Нікольченко. Джерело: AP

Гімнастку виключили зі збірної України через гнівні слова на адресу Польщі

Гімнастку Владу Нікольченко виключили зі складу збірної України з художньої гімнастики. У сторіз Instagram вона написала, що "ненавидить Польщу всією душею".

Про це повідомила "Трибуна". У листопаді Нікольченко взяла участь у турнірі з художньої гімнастики "Варшавська осінь-2023" — здобула золото в багатоборстві, а також провела майстер-клас. У вівторок, 20 листопада, гімнастка виклала сторіз в Instagram, негативно висловившись на адресу Польщі.

"Зіпсували настрій зранку. Ненавиджу цю країну всією душею, а найбільше — людей, які тут живуть. Я тут тільки тому, що в моїй рідній Україні закрили аеропорт", — написала Нікольченко, додавши геолокацію Варшавського аеропорту.

Скріншот зі сторіз Instagram Влади Нікольченко

Скріншот зі сторіз Instagram Влади Нікольченко

Після допису Нікольченко Українська федерація гімнастики розпочала дисциплінарне провадження стосовно висловлювань художньої гімнастки. А колишній генеральний секретар Федерації гімнастики Польщі Пйотр Дец виклав скриншот сторіз Нікольченко на своїй сторінці в Facebook та висловив сподівання, що українка не буде "проходити через польський жах".

"Дуже сподіваюся, що їй не доведеться знову проходити через польський жах. Вона ніколи не ступить у Польщу, навіть на мить, подорожуючи в екзотичні місця", — написав Дец.

Пізніше функціонер зазначив, що віце-президентка української федерації Ірина Блохіна зв'язалася з ним та попросила вибачення в мешканців Польщі за висловлювання Нікольченко. Натомість сама гімнастка перепросила у дописі Instagram, де пояснила, що її слова стали наслідком зриву.

"У мене був психологічний зрив. З кожним, навіть потойбічним конфліктом, через війну в моїй країні виникає стрес і виходить із мене без мого дозволу в такому агресивному вигляді. Це ситуативна емоція, про яку я шкодую, не хотіла нікого образити. Будь ласка, не сприймайте це на свій рахунок. Це казала не я, а емоції в мені. Вибачте", — написала Нікольченко в Instagram.

Через кілька днів після початку дисциплінарного провадження, власне, й відбулося виключення Влади Нікольченко зі складу збірної України. Тож гімнастку усунули з команди через шість місяців після її повернення туди через стан здоров’я.

Нагадаємо, що в серпні український гімнаст разом з тренером отримали дозвіл від Міністерства молоді та спорту на відрядження в Ірландію. Там нібито мав пройти навчально-тренувальний збір. Однак згодом це перетворилося на скандал, оскільки тренування виявилися рейковими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 24.11.2023 10:37