На фото Герман Галущенко. Джерело: Міненерго

Глава Міненерго пояснив, чи відключатимуть цієї осені світло

Українська енергетична система повністю готова до проходження осінньо-зимового періоду. Відключення електропостачання можуть спричинити лише російські ракетні атаки

Про це міністр енергетики України Герман Галущенко розповів в інтерв'ю "Урядовому порталу". 

Міністр переконує, що з погляду забезпечення ресурсами, підготовленості генерації та системи передачі енергосистема України готова до осені та зими. Він додав, що наразі планів щодо збільшення тарифів на електропостачання для побутових споживачів немає. Водночас зараз в Україні триває наймасштабніша за всю історію незалежності ремонтна кампанія на енергооб’єктах, яку планують завершити до початку опалювального сезону. Під час неї заплановано завершити ремонти і відновлення об’єктів генерації та передачі. 

"Ми робимо все, щоб такі відключення, якщо вони будуть наслідком атак, були короткостроковими. Для цього вже напрацьовано величезну кількість рішень, які ми випробували і минулої зими, і зараз ми їх модифікували для того, щоб максимально забезпечити споживачів електроенергією", — розповів міністр. 

Галущенко запевнив, що ми будемо забезпечені всім необхідним, як вугіллям, так і газом.

"Через високі температури протягом останніх двох місяців літа запаси вугілля на складах дещо впали, але вже зараз укладено відповідні контракти, зокрема на імпорт, і вугіллям у необхідному об’ємі ми будемо повністю забезпечені. Газу у сховищах ми на сьогодні маємо майже 15 млрд кубів — це навіть більше, ніж було заплановано на початок опалювального сезону. Тому з ресурсами проблем не буде", — наголосив Галущенко.

Нагадаємо, російські окупанти під час масованого ракетного обстрілу України пошкодили енергооб’єкти в західному та центральному регіонах України. Також під час атаки зазнали пошкоджень мережі обленерго в Дніпропетровській, Київській, Харківській областях. Зазначається, що на даний час роботу магістральних мереж в регіоні відновлено, триває заживлення побутових споживачів в мережах обленерго. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.09.2023 22:45