Фото: ДТЕК

Перша за півроку: в "Укренерго" повідомили про наслідки російської атаки на енергосистему

Російські окупанти під час масованого ракетного обстрілу України пошкодили енергооб’єкти в західному та центральному регіонах України.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

"Сьогодні вранці, 21 вересня, через масовану ракетну атаку ворога зазнали пошкоджень об’єкти в західному та центральному регіонах. Було частково знеструмлено споживачів в Рівненській та Житомирській областях", — йдеться в повідомленні.

Також під час атаки зазнали пошкоджень мережі обленерго в Дніпропетровській, Київській, Харківській областях. Зазначається, що на даний час роботу магістральних мереж в регіоні відновлено, триває заживлення побутових споживачів в мережах обленерго. 

"Звертаємо увагу! Зараз зарано робити висновки щодо початку  нової терористичної кампанії проти цивільної інфраструктури. Будь ласка, користуйтесь перевіреними джерелами інформації", — наголосили в "Укренерго".

Нічний обстріл 21 вересня: що відомо

Повітряні сили після опівночі повідомили, що зафіксовано виліт восьми бортів Ту-95МС з аеродрому "Оленья" у Мурманській області РФ. Близько четвертої ранку областями почала ширитися повітряна тривога, військові оголосили там ракетну небезпеку.

На нашу територію увійшло дві групи ракет: одна рухалась зі Сходу у південно-західному напрямку, а друга — в напрямку Сумської області. Небезпеку оголошували для Черкащини, Чернігівщини, Київщини, Кіровоградської та Вінницької областей.

У Хмельницькому близько шостої години ранку лунали вибухи. Влада повідомляла про роботу протиповітряної оборони. Також вибухи лунали у Рівному, у частині міста зникло світло. Влада повідомила про "прильоти". Є влучання в енергетичну та цивільну інфраструктуру. Минулося без постраждалих. Відомо про пошкодження СТО і п'яти автівок.

У Києві у кількох районах зафіксовано падіння уламків ворожих ракет. У Дарницькому районі постраждали семеро людей, серед них — дитина. Там також спалахнула пожежа на СТО й загорілися дві автівки. Крім цього, постраждав заклад профтехосвіти. У Шевченківському районі Києва уламки пошкодили газову трубу. У Святошинському районі частково зникло світло. "Укрзалізниця" попередила пасажирів про затримку потягів через обстріл Києва.

У Черкасах унаслідок ракетної атаки рашистів зруйновано будівлю готелю, дев’ять постраждалих, з-під завалів урятували одну людину. Виникла пожежа на території торговельних павільйонів площею 750 квадратних метрів.

Також вибухи лунали й на Львівщині у Дрогобицькому районі. За словами голови обласної військової адміністрації Максима Козицького, ворог завдав трьох ракетних ударів, два "прильоти" сталися по промисловому обʼєкту, загорівся цех, зруйнована триповерхова будівля складу. Крім того, виникло займання на площі близько 30 квадратних метрів. Ще одна ракета вдарила по приватному двоповерховому складу. Також виникло займання на площі 20 квадратних метрів. Про постраждалих не надходило.

У Харкові внаслідок ракетного обстрілу постраждали двоє людей. Їх госпіталізували до лікарні.

Нагадаємо, за даними Повітряних сил ЗСУ, ворог атакував крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55. Усього зафіксовано пуски 43 крилатих ракет із 10 літаків стратегічної авіації Т-95мс з району західніше Енгельса. Протиповітряна оборона нашої держави знищила 36 крилатих ракет. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.09.2023 11:30