Фото: Черкаська ОВА

Прильоти, пожежі й жертви: якого лиха наробила Росія в Україні у День миру

У Міжнародний день миру, коли весь світ закликає до припинення війн та тероризму, 21 вересня російські загарбники завдали ракетних ударів по території України. Внаслідок ворожих атак у низці областей лунали вибухи та зафіксовано "прильоти". 

TrueUA зібрав всі наслідки терористичних атак держави-агресорки на Україну від початку цієї доби.

Київ

Цієї ночі ворог атакував столицю ракетами, над містом було збито понад 20 ворожих цілей. Уламки ракет впали в кількох районах Києва.

У Дарницькому районі уламки ракет впали: 

  • на нежитлову будівлю без загоряння;
  • станцію технічного обслуговування, виникла пожежа на площі 400 м2, загорілися припарковані автомобілі;
  • пошкодження вікон двоповерхового гуртожитку.

Зокрема, у Дарницькому районі внаслідок атак ворога постраждали семеро осіб, з них одна дитина. Практично в усіх поранення — це різані рани. Трьох людей госпіталізували. Решта отримали медичну допомогу на місці. Попередньо, загрози для життя постраждалих немає.

У Шевченківському районі: 

  • пошкоджено газову трубу без загоряння;
  • в житловому будинку вибуховою хвилею вибито двері, пошкоджено вікна;
  • пошкодження вікон в нежитловій багатоповерховій будівлі. Інформація про постраждалих наразі відсутня.

Водночас "Укрзалізниця" попередила пасажирів про затримку потягів через ранковий обстріл Києва 21 вересня. 

Зокрема, від графіка відстають два потяги:

  • 712 Київ — Краматорськ; 
  • 722 Київ — Харків.

Харків

Близько 06:00 ранку росіяни завдали удару шістьма ракетами, попередньо С-300, по місту Харків. Пошкоджено виробничу будівлю цивільного підприємства в Слобідському районі, вікна у відділенні екстреної меддопомоги, є влучання в дорогу. 

"Зазнав поранення та був госпіталізований чоловік 58 років. Чоловік 65 років отримав незначні ушкодження госпіталізації не потребував", — розповів очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Черкаси

У Черкасах уламки збитих ракет впали на готель. Наразі відомо про 9 постраждалих. Загалом у будівлі на момент удару могли перебувати 23 людини, 13 осіб евакуювали. З-під завалів врятували одну людину.

"За попередньою інформацією, у будівлі могло перебувати до 23 осіб. Проте зараз адміністратор, яка теж знаходилася у будівлі, доставлена у лікарню. Ми з'ясовуємо, але декілька осіб ще можуть бути під завалами", — наголосив  очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

За його словами, більшість постраждалих отримали легкі травми. Один постраждалий у важкому стані. Він отримав серйозні травми хребта та голови. Голова ОВА додав, що в розташованих поряд будинках зафіксовані руйнування вікон і пошкодження балконів.

Рівненщина

Зранку 21 вересня під час повітряної тривоги російські війська атакували ракетами Рівненську область. Російські ракети влучили в енергетичну та цивільну інфраструктуру в обласному центрі. Зокрема, постраждало СТО і п'ять автомобілів, що були на її території. 

Внаслідок ворожого удару частина Рівненського району залишилася без електроенергії. 

Львівщина

Рашисти також завдали ударів по місту Дрогобич Львівської області. Ворог випустив три ракети по населеному пункту. 

Два "прильоти" сталися по промисловому обʼєкту. Внаслідок удару загорівся цех, зруйнована триповерхова будівля складу. Крім того, виникло займання на площі близько 30 квадратних метрів. Також одна ракета вдарила по приватному двоповерховому складу. Виникло займання на площі 20 квадратних метрів.

Херсон

У ніч на четвер, 21 вересня, російські окупанти вкрили вогнем житлові квартали Херсона. Росіяни поцілили у будівлю гуртожитку, коли люди ще спали.

Внаслідок ворожої атаки загинули двоє чоловіків, які у момент обстрілу перебували всередині гуртожитку. Окрім того, 61-річна херсонка госпіталізована у важкому стані. До лікарні також доправили двох жінок 44 і 57 років і 49-річного чоловіка. У них травми середньої важкості. 81-річна мешканка міста отримала медичну допомогу на місці.

Нагадаємо, раніше заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький заявляв, що за останні місяці РФ змогла наростити у три-чотири рази виробництво ракет "Калібр" та Х-101.

Своєю чергою речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат попередив, що енергетична інфраструктура України може знову бути у небезпеці. Армія Російської Федерації не відмовиться від намірів завдавати ударів по цих об'єктах. Військовий наголосив, що восени окупанти знову можуть почати системно обстрілювати енергетичну інфраструктуру України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.09.2023 09:35