Фото: defense.gov

Скільки російських військових на території України: заява генерала Міллі

На території України залишається ще близько 200 тисяч російських військових. Для повного вигнання окупантів знадобиться тривала робота й чимало часу.

Про це голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі сказав у інтерв’ю CNN.

За його словами, на окупованих Росією територіях України перебуває понад 200 тисяч російських військових. Міллі висловив сумнів, що все закінчиться найближчим часом і не став прогнозувати жодних термінів, оскільки будь-яка війна є непередбачуваною. 

"Це буде дуже серйозна робота впродовж тривалого періоду часу.  можу вам сказати, що знадобиться чимало часу, щоби у військовий спосіб вигнати всіх 200 тисяч або більше російських солдатів з окупованої Росією України", — заважив Міллі.

Нагадаємо, у ISW вже давно підрахував, що російській армії не вистачає живої сили для укомплектування всієї багатоешелонованої російської системи оборонних укріплень на Півдні України, а російські сили, що захищають нинішній рівень оборони, найімовірніше, є елементами формувань, які вели бойові дії в цьому районі без оперативної підтримки. Ротація підрозділів відбувається на рівні початку контрнаступу, перекинутих убік з інших місць фронту. Це свідчить про те, що російські війська, мабуть, зазнали великих втрат і відійшли з боями на підготовлені позиції за нинішнім оборонним ешелоном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2023 21:59