Глава ООН обговорив з представниками Москви питання про стан здоров'я Олега Сенцова

30 СЕРПНЯ 2018 20:56

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш стурбований станом здоров'я засудженого в Росії режисера Олега Сенцова, який вже понад 100 днів продовжує голодування. Про це заявив прес-секретар ООН Стефан Дюжаррік.

Стефан Дюжаррік зазначив, що, за повідомленнями, Сенцов знаходиться в критичному стані. За його словами, питання про стан здоров'я режисера піднімався в ході бесід Генерального секретаря ООН з представниками російської влади.

Раніше експерти ООН закликали російську владу негайно і без будь-яких умов звільнити Олега Сенцова. Вони підкреслили, що життя Олега в небезпеці і зажадали надати йому медичну допомогу. «Життя Сенцова - в неминучої небезпеки. Його голодування стала наслідком судового розгляду і вироку, які не відповідають міжнародному праву. Ми настійно закликаємо російську владу в терміновому порядку і без будь-яких умов звільнити його», - йдеться в заяві спецдоповідача.

Експерти ООН нагадали, що український кінорежисер, який неодноразово заявляв про те, що окупація Криму Росією незаконна, був заарештований російською владою в травні 2014 року і засуджений до 20 років позбавлення волі з відбуванням терміну покарання в російській в'язниці. Його судили як російського громадянина, визнавши винним у причетності до тероризму. Правозахисники ООН закликали владу Росії негайно забезпечити Сенцову доступ до належної медичної допомоги.

Політика, 30.08.2018 20:56