Глава ООН: Події в Середземномор'ї впливають на політичний процес в усьому світі

18 ЛИСТОПАДА 2017 14:32

Вчора члени Ради Безпеки обговорили проблеми безпеки в Середземномор'ї. Виступаючи на цьому засіданні, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що регіон стикається з численними труднощами і загрозами, в тому числі з тероризмом, нелегальною торгівлею наркотиками, зброєю і нафтою, а також масовими переміщеннями мігрантів і біженців, піратством, порушеннями прав людини і екологічними проблемами. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.

«Середземномор'є - це глобальний перехрестя культур, спільнот і економік. Насильство і ненависть порушують цю динаміку, негативно впливаючи на весь світ. Ми повинні постаратися подолати ці явища, щоб середземноморський регіон міг ділитися зі світом своїми кращими якостями», - заявив Антоніу Гутерріш.

За його словами, події в цьому регіоні мають історичне значення і впливають на політичний процес в усьому світі.

«У Середземномор'ї зосереджені величезні економічні ресурси - такі як вуглеводнева сировина, рибні запаси, неоціненні транспортні маршрути. Однак, можливості використання цих ресурсів залежать від стабільності і співпраці в регіоні », - підкреслив глава ООН.

Він додав, що ситуація в Середземномор'ї свідчить про те, що мир і безпеку невіддільні від демократичного, економічного і соціального прогресу, а також від роботи щодо поліпшення становища жінок, молоді та захисту прав людини.

Світ, 18.11.2017 14:32