Глава ООН закликав припинити збройні сутички навколо Тріполі

02 ВЕРЕСНЯ 2018 17:06

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш засудив ескалацію насильства в столиці Лівії Тріполі і в її околицях. Він нагадав сторонам про те, що застосування сили проти цивільного населення є порушенням міжнародного права, і закликав припинити зіткнення.

Генеральний секретар наголосив на неприпустимості безладних обстрілів з боку озброєних груп, в результаті яких страждає мирне населення, включаючи дітей. Він висловив співчуття лівійцям, які втратили близьких під час збройних дій, повідомляє UN.

Антоніу Гутерріш зажадав надати можливість надати гуманітарну допомогу всім, хто її потребує, особливо тим, хто опинився під перехресним вогнем.

«Генеральний секретар закликає всі сторони негайно припинити збройні дії і дотримуватися угоди про припинення вогню, прийнятому за сприяння ООН і комітетів щодо примирення», - йдеться в заяві, з якою від імені глави ООН виступив його прес-секретар.

За повідомленнями ЗМІ, починаючи з понеділка, в лівійській столиці і навколо неї йдуть зіткнення між ворогуючими озброєними групами. Лівія занурилася в хаос після того, як в 2011 році було скинуто режим Каддафі. У столиці знаходиться так званий Уряд національної єдності, проте багато районів країни контролюють збройні групи.

Світ, 02.09.2018 17:06