Гліфосат в ЄС: так або ні?

09 ЛИСТОПАДА 2017 15:22

В Брюсселі країни ЄС не прийшли до згоди з питання застосування гербіциду під назвою гліфосат, термін ліцензії на використання якого збігає у кінці поточного року.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

Сьогодні Єврокомісія запропонувала продовжити ліцензію на п'ять років, але Франція і Люксембург заявили ще напередодні, що проголосують проти і підтримають продовження тільки на три роки.   

В середу у Брюсселі громадська організація «Авааз» провела акцію протесту у будівлі Єврокомісії. Активісти пропонували тим, що бажають безкоштовно здати аналіз, щоб перевірити концентрацію гліфосата в організмі.   

За даними ВООЗ, ця речовина, широко використовувана для боротьби з бур'янами, можливо має канцерогенні властивості.   

Активіст Луіс Мораго говорить: «Рішення у Брюсселі визначить майбутнє гліфосата в Європі, і люди стурбовані. Ми зібралися тут, щоб показати, що людей тривожить вплив гліфосата на їх здоров'я, на здоров'ї дітей. І вони виступають за повну заборону».  

Єврокомісія пропонувала продовжити ліцензію на гербіцид на 10 років, але депутати Європарламенту проголосували за поступову - до кінця 2022 року - відмову країн ЄС від застосування гліфосата.

 

Суспільство, 09.11.2017 15:22