Голова Держприкордонслужби отримав звання «генерал-полковник»

27 КВІТНЯ 2018 15:19

Напередодні Дня прикордонника, який держава відзначатиме відтепер 30 квітня Президент України Петро Порошенко побував у відділі прикордонної служби «Кодима» Подільського загону, що на Одещині, повідомляє TrueUA.

Під час урочистостей 12 кращим прикордонникам Південного регіонального управління Петро Порошенко вручив державні нагороди. 

Також очільник прикордонного відомство отримав звання «генерал-полковник».

Крім нього, ще три офіцера також отримали генеральські звання.

Нагадаємо, що у далекому 1918 році війська Запорозького корпусу армії УНР разом з союзниками – частинами німецької армії та австро-угорської – у складі якої перебували українські січові стрільці, провели унікальну операцію з визволення України від більшовиків. Кримська група під керівництвом Петра Болбочана та Словянська група під керівництвом Володимира Сікевича одне за одним визволяли українські міста. Саме тоді окремий корпус кордонної охорони Української Народної республіки став на охорону незалежності та соборності нової української держави. Це був один із найскладніших періодів державотворення в історії українського народу. Саме в ці дні 100 років тому відбувались історичні події зі звільнення Донбасу та Криму. Українські війська зупинилися на історичному рубежі України. На сухопутній ділянці кордону з РСФСР та Великим військом Донським почали встановлювати синьо-жовті стовпи.

Події, 27.04.2018 15:19