Голова Генасамблеї: новий підхід до питань підтримання миру дозволить врятувати життя

24 КВІТНЯ 2018 13:23

При нинішніх підходах до миро-будівництва і підтримання миру ми втрачаємо не тільки людей, а й мільярди доларів, вважають в ООН.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

Для пошуку нових шляхів досягнення миру глави держав, урядів і міністерств з'їдуться в штаб-квартиру в Нью-Йорку на наймасштабнішу зустріч в ООН після тижня загальних дебатів Генеральної Асамблеї в вересні.  

«Зараз, як ніколи, важливо зосередити зусилля на запобіганні конфліктів, а не усунення їх наслідків», - заявив Голова Генеральної Асамблеї Мирослав Лайчак. На його глибоке переконання, сьогодні назріла необхідність реформувати старі підходи до підтримки миру, оскільки вони обходяться «в незліченну кількість життів і мільярди доларів».  

В ООН готові до змін і хочуть почути думку країн-членів з цього питання. З цією метою в штаб-квартирі ООН на цьому тижні пройде дводенний захід, який дозволить учасникам обмінятися досвідом з питань підтримання миру.  

Серед запрошених делегатів - політики, експерти, фахівці, що мають досвід посередництва при врегулюванні конфліктів і миротворчості, а також вчені та громадські діячі, в тому числі - лауреати Нобелівської премії. В ООН відзначають, що серед учасників також багато жінок.  

«Нам вдалося зібрати разом велике число людей, яким є що розповісти про миро-будування і миротворчість», - підкреслила Координатор з питань миру і безпеки Амена Яссін, виступаючи в п'ятницю на прес-конференції в штаб-квартирі ООН.

 

Світ, 24.04.2018 13:23