Андрій Швець. Фото зі соцмереж

Головне слідче управління СБУ очолив скандальний шанувальник елітної нерухомості

Президент України Володимир Зеленський призначив начальником Головного слідчого управління Служби безпеки України Андрія Швеця. Він від 2019 року виконував обов'язки керівника цієї структури.

Відповідний указ підписав 23 жовтня український президент.

"Призначити Швеця Андрія Зеновійовича начальником Головного слідчого управління Служби безпеки України", — йдеться в тексті документа.

За даними розслідування "Схем", яке вийшло у грудні 2020 року Андрій Швець оселився з родиною у маєтку ринковою вартістю орієнтовно 11 мільйонів гривень у котеджному містечку "Золоче" на Київщини з власним яхт-клубом та вертолітним майданчиком.

Ріелтори називають "Золоче" — "найпрестижнішим" комплексом Київщини. Тут власні парки, дитсадок та школа, салон краси, фітнес-центри, SPA.

У прес-службі СБУ тоді заявили, що після звільнення з Міністерства юстиції України 2018 року Швець понад рік займався підприємницькою діяльністю. Також вказувалося, що додатково в придбання будинку кошти вкладала родина.

За даними джерел "Схем", дружина Андрія Швеця — Ольга — протягом 1998-2020 років офіційно заробила лише 70 тисяч гривень. В основному це допомога з Державного центру соціальних виплат.

Минулого року Telegram-канал "Інсайдер" зазначав, що Швець близький до колишнього генерала, колишнього керівника відділу внутрішньої безпеки Служби безпеки України Андрія Наумова, який ще в лютому минулого року втік з України, а згодом його затримали в Сербії за відмивання коштів.

Джерело не виключало, що Наумов лобіює інтереси свого колишнього підлеглого Швеця, щоби знову мати зв'язки з українською владою. Наумов виїхав за кордон за лічені години до повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну 24 лютого. Його підозрюють у державній зраді.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський здійснив кадрові перестановки в керівництві Служби безпеки України. Це стосується одразу декількох регіонів нашої країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.10.2023 16:44