Головне з послання Юнкера ЄС

12 ВЕРЕСНЯ 2018 12:29

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер виступив зі своїм щорічним посланням громадянам ЄС вже в четвертий раз, позначаючи напрямки розвитку Євросоюзу на найближчі 12 місяців, повідомляє Euro News.

Основні пункти:

Про BREXIT: ЄС поважає рішення Великобританії про вихід з союзу, хоча і шкодує про нього, і просить британську владу з розумінням поставитися до того, що після BREXIT країна більше не буде користуватися тими ж привілеями, що і країни, що входять в ЄС. Європа залишиться солідарної з Ірландією в питанні британського кордону. Великобританія завжди буде близьким партнером в області політики, економіки та забезпечення безпеки.

Про міжнародну політику: Країни ЄС більше не повинні мати право накладати вето на міжнародні рішення. Юнкер пропонує прийняття рішення більшістю голосів у деяких областях. Це також стосується деяких рішень в сфері оподаткування податками.

Про імміграцію: «Європа повинна залишитися толерантним відкритим континентом. Вона ніколи не стане фортецею, яка закривається від світу, особливо від тієї частини світу, яка знаходиться в стражданнях».

Про торгівлю: Європа виступає за мульті-націоналізм і залишиться відкритим континентом, навіть якщо її партнери оберуть інший шлях.

Про євро: Євро користується успіхом, але слід зміцнити позицію цієї валюти в якості міжнародної: «Євро повинен стати активним інструментом в новій більш суверенної Європі».

Про світ: ЄС встановив мир на європейському континенті – «давайте будемо більше поважати Євросоюз».

Про радикальний націоналізм: Європа повинна відмовитися від «нездорового націоналізму» і прийняти «освічений патріотизм».

Про економіку: Європа вийшла з економічної кризи і тепер її економіка активно зростає. З 2014 року в ЄС було створено 12 мільйонів робочих місць.

Про взаємовідносини з Африкою: Європа повинна припинити оцінювати свої відносини з Африкою, як відносини між благодійником і одержувачем допомоги.

Про технології: Європа повинна встановлювати загальносвітові стандарти, особливо в сфері таких нових технологій, як штучний інтелект.

Про все інше: Країни повинні вирішити, чи хочуть вони відмовитися від переходу на зимовий і літній час. Компанії повинні платити податки там, де вони заробляють. Європейська комісія запропонує законопроект, який зобов'яже провайдерів зв'язку блокувати терористичну пропаганду протягом години.

Політика, 12.09.2018 12:29