Головний правозахисник ООН не буде мовчати

23 ГРУДНЯ 2017 11:12

Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад Аль-Хусейн буде виступати проти утисків прав людини аж до закінчення чотирирічного терміну його повноважень в серпні наступного року.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

Він не піддасться «можливим» спробам змусити його замовкнути.  

Про це заявив сьогодні представник Управління ООН з прав людини Руперт Колвілл, коментуючи рішення Верховного комісара не обиратися на наступний термін. За словами Колвілл, в цьому немає нічого незвичайного.  

«Це пояснюється самою природою нашої роботи. Розумієте, ми дуже намагаємося оцінювати те, що відбувається не з політичної точки зору, а спираючись на норми в області захисту прав людини. Однак в підсумку ми все-таки діємо на політичній арені і це ясно видно на прикладі Ради ООН з прав людини. Тому другий термін повноважень - це непросте питання. У контексті сьогоднішньої політичної ситуації це може означати необхідність піти на поступки ... Іншими словами, на нього можуть чинити тиск з тим, щоб він знизив тон, а він [Зейд Раад Аль-Хусейн] не хоче грати в ці ігри», - сказав Руперт Колвілл.  

Зейд Раад Аль-Хусейн, за словами Колвілл, вважає, що правильно було б вибирати Верховного комісара з прав людини на шість років, а не на чотири, як сьогодні.

 

Світ, 23.12.2017 11:12