Фото: Anadolu Agency

Греція змінила термін легального перебування для біженців з України

Греція змінила термін перебування для біженців з України. Країна продовжила дію тимчасового проживання для українських шукачів притулку до 4 березня 2024 року.

Про це повідомляє Міністерство міграції та притулку Греції.

"Згідно з ухваленим рішенням, термін дії посвідок на проживання за тимчасовим захистом, які закінчилися 4 вересня 2023 року, автоматично продовжується ще на шість місяців", — сказано у повідомленні.

Варто зауважити, що дозволи на тимчасове проживання, які раніше вже отримали українці, не потребуватимуть оновлення. Також Греція продовжить надавати тимчасовий захист жителям України, які в'їжджатимуть до країни вперше до 4 березня 2024 року.

Фото: Міністерство міграції та притулку Греції

Варто зазначити, що загалом Греція надала прихисток 25 тисячам українським біженцям. Вони мають доступ до державної медицини та освіти, право на тимчасове житло у пункті прийому у Сінтікі.

Відомо, що у Новій Зеландії вирішили надати українським біженцям дозвіл на постійне проживання. Торік після російського вторгнення в Україну уряд запровадив спеціальну "українську" візу, яка надавала біженцям право залишатися в Новій Зеландії протягом 12 місяців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.09.2023 15:15