Гуайдо закликає до страйків

03 ТРАВНЯ 2019 09:49

Венесуельська армія підтримує Ніколаса Мадуро: так заявив сам венесуельський лідер, який в четвер очолив марш своїх прихильників по вулицях Каракаса. У ході взяли участь і військовослужбовці.

Виступаючи у військовій академії Каракаса, глава держави закликав якомога швидше роззброїти «зрадників і організаторів перевороту». Опозицію він звинувачує в намірі розв'язати громадянську війну в Венесуелі.

У той же час раніше президент визнав необхідність «деяких змін» в управлінні країною: на ці вихідні Мадуро призначив «дні національного діалогу», щоб в результаті сформувати «план, як все змінити і поліпшити».

Опозиційний лідер Хуан Гуайдо після фактичного провалу перевороту закликав венесуельців до страйків, які повинні в підсумку вилитися в загальнонаціональний страйк.

На цьому тлі влада Венесуели видала ордер на арешт одного з лідерів опозиції Леопольдо Лопеса. Чотири роки тому він був засуджений до тюремного ув'язнення, яке замінили на домашній арешт.

Під час подій 30 квітня опозиціонер опинився серед тих, хто прийшов до авіабази «Карлота», чим порушив умови покарання. У будинку Лопеса пройшов обшук.

Зараз сам він перебуває в посольстві Іспанії в Каракасі. Дипломати заявили, що він там гість, а не біженець, повідомляє Euro News.

Світ, 03.05.2019 09:49