Скріншот з відео

Гуменюк підтвердила успіхи ЗСУ на Півдні і пояснила, чому інформацію з фронту подають дозовано

Українські військові мають успіхи на окремих ділянках Півдня, де їм вдалося прорвати першу лінію оборони росіян. Водночас всієї інформації звідти не повідомляють, адже це може нашкодити захисникам.

Про це в ефірі телемарафону розповіла керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

"Ця робота досить складна. Це тільки перший етап, коли проривається лінія оборони. Після того треба закріпитися на тих ділянках і забезпечити безпеку для підрозділів, які здійснили той самий прорив. Тому тут новини можуть бути дещо уповільнені", — пояснила військова.

За словами Наталії Гуменюк, інформацію з фронту подають дозовано, аби зберегти життя військових. 

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, практично по усій лінії фронту точаться запеклі бої між Збройними силами України та російськими загарбниками. Росіянам не вдалось просунутись на позиції Сил оборони.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. 

Бійці Збройних сил України завдають потужних втрат ворогу. Авіація Сил оборони за минулу добу завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни України проти Росії українські Сили оборони звільнили близько 1900 міст і сіл. За словами Володимира Зеленського, попри значні успіхи на полі бою, Україні ще належить пройти дуже непростий шлях до звільнення від окупації всієї території. Проте, він впевнений, що перемога може бути "не у віддаленому часі, а доволі скоро".
Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 08.08.2023 11:06