Фото: Національна поліція

Хабар у $600 тисяч: у Києві на "гарячому" взяли екс-директора ДП Міноборони України та підприємця

У Києві підприємця та колишнього директора одного з державних підприємств Міністерства оборони України викрито на корупційній схемі. Фігурантів затримали під час отримання хабаря у розмірі 600 тисяч доларів.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

"На хабарі у 600 тисяч доларів США викрито директора приватного підприємства та екс-директора одного з ДП Міністерства оборони України", — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, керівник приватного підприємства та його спільник вимагали гроші у представника ТОВ за передачу права забудови земельної ділянки Міноборони. Зокрема, фігуранти мали вплинути на директора держпідприємства, у власності якого перебувають землі оборони, для укладання тристороннього договору будівництва житлового комплексу.

"Неправомірна вигода становила 600 тисяч доларів. Під час одержання 320 тисяч доларів готівкою, а також договорів про право власності на житлову нерухомість вартістю 280 тисяч доларів їх затримано у порядку ст. 208 КПК України", — зазначили у прес-службі.

Фото: Національна поліція

Фото: Національна поліція

Наразі вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, а також зловживанні впливом.

Нагадаємо, наприкінці січня у Києві за підозрою в хабарництві затримали посадовця Київської міської державної адміністрації та його спільника. За інформацією правоохоронців, вони вимагали гроші від підприємця в обмін на його участь у державній програмі підтримки бізнесу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.03.2024 19:30