Фото: Національна поліція України

Хабар у 90 тисяч гривень: оголошено підозру посадовцю КМДА та його поплічнику

У Києві за підозрою в хабарництві затримали посадовця Київської міської державної адміністрації (КМДА) та його спільника. За інформацією правоохоронців, вони вимагали гроші від підприємця в обмін на його участь у державній програмі підтримки бізнесу.

Про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

За даними слідства, посадовець КМДА вимагав від власника товариства сплатити йому 20 % від отриманої компенсації по кредиту в рамках державної програми щодо фінансово-кредитної підтримки малого та середнього бізнесу. У випадку відмови він погрожував виключити товариство зі списку отримувачів допомоги.

Раніше за кредитні кошти підприємець закупив товар, який зберігав на складах у місті Буча. У березні 2022 року внаслідок бойових дій російські окупанти знищили вказаний склад. У зв’язку з цим підприємницька діяльність майже припинилась, а підприємство знаходилось на межі банкрутства. Прагнучи зберегти товариство, власник скористався державною програмою підтримки бізнесу.

Посадовець КМДА запропонував "вигідну пропозицію" підприємцю для подальшого отримання відшкодування від держави. Така "послуга" коштувала для бізнесмена 20% від загальної суми державної підтримки щоквартально.

Фігурантів затримали у порядку ст. 208 КПК України після отримання частини неправомірної вигоди в розмірі майже 90 тисяч гривень. До суду скеровані клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, правоохоронці повідомили про підозру Головному державному інспектору міжрегіонального  управління Державної служби з питань праці за фактом вимагання та отримання хабара. За даними слідства, він вимагав від власника готелю одну тисячу доларів в обмін на обіцянку не проводити перевірку щодо офіційного працевлаштування його співробітників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.01.2024 11:31