Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

Інспектор Державної служби з питань праці може сісти до в'язниці за вимагання хабара у тисячу доларів

Правоохоронці повідомили про підозру Головному державному інспектору міжрегіонального  управління Державної служби з питань праці за фактом вимагання та отримання хабара. За даними слідства, він вимагав від власника готелю одну тисячу доларів. 

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

Виявилося, що за цю суму інспектор обіцяв підприємцю не проводити перевірку щодо офіційного працевлаштування його співробітників.

Посадовця затримано у порядку ст. 208 КПК України під час отримання неправомірної вигоди. Наразі за погодженням прокурора до суду направлено клопотання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Додамо, що, згідно ч. 3 ст. 368 КК України, одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, ​на початку січня СБУ викрила на "відкатах" заступника міського голови — начальника управління житлово-комунального господарства однієї з місцевих громад на Одещині. Чиновник за хабар обіцяв підприємцям перемогу у "будівельному" тендері, який фінансувався з бюджету міста.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.01.2024 11:58