Затримання голови ВЛК "на гарячому". Джерело: Нацполіція

Вимагав хабар у пораненого військового: на Буковині затримали голову ВЛК

У Чернівецькій області поліцейські викрили у хабарництві заступника генерального директора лікарні — голову військово-лікарської комісії. Він вимагав хабар від військовослужбовця Збройних сил України за отримання групи інвалідності.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції України.

"До нього за консультацією щодо документів для отримання групи інвалідності звернувся військовий Збройних сил України, який отримав поранення в зоні бойових дій. Посадовець пообіцяв посприяти в отриманні позитивного висновку медико-соціальної експертної комісії за 500 доларів", — йдеться в повідомленні.

Ласого на незаконний підробіток голову військово-лікарської комісії затримали під час отримання неправомірної вигоди. Йому обрали запобіжний захід — тримання під вартою із правом внесення застави.

Посадовцю повідомили про підозру у вчиненні злочину за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою Кримінального кодексу України. Санкція статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п’яти до десяти років.

Нагадаємо, що за дев'ять місяців цього року Національна поліція скерувала до суду 30 проваджень щодо службовців і працівників військкоматів, а також очільників і членів військово-лікарських комісій. За інформацією Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, провадження стосуються злочинів, спрямованих на ухилення громадянами від мобілізації, проходження служби або організацію їх виїзду за кордон. Також протягом дев'яти місяців 2023 року проводилося досудове розслідування в 168 кримінальних провадженнях цієї категорії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.11.2023 16:32