Фото: Національна поліція

У Києві затримали лікаря, який пропонував фіктивні документи для ухилення від військової служби

У Києві затримали лікаря екстреної медичної допомоги, який пропонував за дев'ять тисяч доларів виготовити фіктивні документи військовозобов’язаному чоловіку для ухилення від служби.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Києві.

"У ході реалізації оперативної інформації слідчі Шевченківського управління поліції за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури спільно зі співробітниками Служби безпеки України викрили лікаря екстреної медичної допомоги Київської області в отриманні неправомірної вигоди", йдеться в повідомленні.

За словами правоохоронців, 35-річний лікар домовився про зустріч з потенційним "клієнтом". Попередньо він мав підготувати йому за дев'ять тисяч доларів тимчасове посвідчення військовозобов'язаного та довідку військово-лікарської комісії, відповідно до якої чоловік був би визнаним непридатним до проходження військової служби.

Мешканця Київщини поліція затримала під час отримання хабаря.  в Києві затримали лікаря, який пропонував фіктивну довідку ухилянту

Фото: Національна поліція

"За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), та ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України", зазначають в поліції Києва.

Суд обрав правопорушнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. Підозрюваному загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, за словами міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, в Україні відкрито близько дев'яти тисяч кримінальних проваджень за фактами ухилення від мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.01.2024 04:11