Ігор Клименко. Джерело: МВС

У МВС повідомили, скільки відкрито кримінальних проваджень проти ухилянтів

Близько дев'яти тисяч кримінальних проваджень за фактами ухилення від мобілізації відкрито в Україні. Це стаття 306 Кримінального кодексу.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

"На сьогодні близько дев'ять тисяч кримінальних проваджень (відкрито, — ред.). 2600 таких матеріалів направлено до суду", — наголосив Клименко.

Глава МВС запевнив, що правоохоронці працюють в рамках законодавства — це стаття 306 Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялось, що у 2023 році через спробу незаконно перетнути кордон поза пунктами пропуску були затримані близько восьми тисяч чоловіків. Ще три тисячі осіб призовного віку надали підроблені документи у пунктах пропуску.

Нагадаємо, на Запоріжжі працівники Державного бюро розслідувань викрили схему ухилення від мобілізації, яку організував очільник одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та  троє його підлеглих. Орієнтовна вартість "послуги" ділків складала від двох до трьох тисяч доларів США на одну людину.

Своєю чергою Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що низка положень нового законопроекту уряду щодо мобілізації та військової служби прямо обмежують права українців та порушують принципи Конституції. У документі йдеться про заборону на операції з нерухомістю, керування особистим транспортом та використання грошових коштів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.01.2024 13:52