Фото: "Новинарня"

За ухилення від мобілізації киянину загрожує до п'яти років ув'язнення

Чоловік не прибув у визначений термін для проходження військової служби та виїхав за межі країни, незаконно перетнувши кордон України. Тепер порушнику загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у м. Києві.

Зазначається, що співробітники Оболонського управління поліції з’ясували, що у грудні минулого року 39-річний уродженець Луганської області пройшов військово-лікарську комісію та був визнаний придатним до військової служби. Однак, отримавши бойову повістку, він так і не прибув до збірного пункту. Відомо, що й відстрочок від призову у чоловіка не було. 

Працівники поліції встановили, що підозрюваний, ухиляючись від призову, незаконно перетнув кордон нашої держави. За статтею 336 Кримінального кодексу України  ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період — ухилянту загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, на Запоріжжі працівники Державного бюро розслідувань викрили схему ухилення від мобілізації, яку організував очільник одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та  троє його підлеглих. Орієнтовна вартість "послуги" ділків складала від двох до трьох тисяч доларів США на одну людину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.12.2023 15:24