Фото ілюстративне. Джерело: Держприкордонслужба України

Скільки цього року затримали чоловіків, які намагались втекти з України: дані прикордонників

У 2023 році через спробу незаконно перетнути кордон поза пунктами пропуску були затримані близько восьми тисяч чоловіків. Ще три тисячі осіб призовного віку надали підроблені документи у пунктах пропуску.

Про це повідомив спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко, пише "Укрінформ".

"Загалом цього року за одинадцять місяців було затримано сім тисяч 700 порушників, які намагались незаконно перетнути кордон на зеленій ділянці кордону, тобто за межами пунктів пропуску", — зазначив він.

Також Демченко наголосив, що цьогоріч спостерігалося менше охочих перетнути кордон поза межами пунктів пропуску у порівнянні з минулим роком. "Тоді за добу ми затримували по 80-100 порушників. Зараз спроб значно менше", — наголосив речник.

Посадовець додав, що найчастіше чоловіки намагаються перетнути кордон з Молдовою та Румунією, найменше спроб на ділянці кордону з Польщею. Демченко зауважив, що найменше спроб незаконного перетину кордону прослідковується в осінні місяці, що пов'язано з погодними умовами.

На питання, чи збільшиться динаміка кількості охочих перетнути кордон через посилення мобілізації, він зауважив, що це покаже статистика.

"Але якщо говорити про попередні періоди, то збільшення спроб фіксувалась, коли є сприятливі погодні умови для перетину. Бо коли похолодання і сніг, стає непрохідна місцевість, тоді перетнути кордон бажаючих стає менше", — додав Демченко.

Також речник повідомив, що наразі збільшились кількість чоловіків, які намагаються перетнути кордон через пункти пропуску з підробленими документами. З початку цього року прикордонники викрили близько трьох тисяч таких спроб. Найчастіше це були підробки документів про непридатність до військової служби, про інвалідність, посвідчення багатодітного батька.

Нагадаємо, днями поблизу кордону зі Словаччиною закарпатські прикордонники затримали 16 чоловіків. Вони намагалися втекти за межі України.

На початку грудня прикордонники затримали 14 нелегальних "туристів". Ухилянти намагалися покинути територію України. У ДПСУ зазначили, що незалежно від обраного шляху, всі порушники притягнуті до адміністративної відповідальності та чекають суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.12.2023 03:15