Фото: ДПСУ

Поблизу кордону зі Словаччиною затримали одразу 16 чоловіків (відео)

Протягом минулої доби 26 грудня поблизу кордону зі Словаччиною закарпатські прикордонники затримали 16 чоловіків. Вони намагалися втекти за межі України.

Про це повідомив прес-центр Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

"Впродовж минулої доби прикордонники Чопського загону затримали 16 громадян України, які намагалися у незаконний спосіб перетнути українсько-словацький кордон. Тринадцятеро з них прямували двома групами, інші троє — йшли по одному", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що одну із груп затримали на околиці населеного пункту Дубриничі Ужгородського району. Так, правоохоронці зупинили легковий автомобіль української реєстрації. За інформацією оперативних співробітників загону, він прямував у бік Словаччини. В авто перебували вісім чоловіків призовного віку, які виявилися жителями Закарпаття.

"Прикордонники встановили, що водій легковика погодився за грошову винагороду доставити до кордону своїх односельчан і сприяти у їх переправленні на територію Словаччини. Під час затримання він намагався втекти, однак військовослужбовці його зупинили", — заявили у прес-центрі.

Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

За даними ДПСУ, іншу групу, до складу якої входили четверо закарпатців, зупинили на ділянці відповідальності відділення "Паладь Комарівці". Порушників вдалося затримати завдяки інформації від оперативників. У вказаний ними район вислали додаткові наряди, які виявили групу чоловіків за кількасот метрів від державного кордону. Ще трьох правопорушників затримали у ході здійснення перевірчих заходів прикордонні наряди на ділянці відповідальності відділів "Ужгород" та "Новоселиця". 

"Чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон, затримали в адміністративному порядку. Їх притягнули до адміністративної відповідальності за ст.204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України", — додали в ДПСУ.

Нагадаємо, на початку грудня прикордонники затримали 14 нелегальних "туристів". Ухилянти намагалися покинути територію України. У ДПСУ зазначили, що незалежно від обраного шляху, всі порушники притягнуті до адміністративної відповідальності та чекають суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.12.2023 16:25