Фото: ілюстративне. Джерело: dsnews.ua

У Словаччині почався рух щодо перекриття кордону з Україною, — нардепка

У четвер, 30 листопада, на кордоні Словаччини та України розпочався рух щодо перекриття пункту пропуску словацькими далекобійниками.

Про це повідомила перша заступниця голови Комітету з питань транспорту та інфраструктури Юлія Клименко під час телемарафону.

"Чотири кордони заблоковані, і вантажоперевізники з інших країн погрожують нам тим, що вони перекриють кордони, наприклад, Словаччина", — заявила вона.

За її словами, вони обіцяють перекрити рух з 1 грудня. 

"Мені говорять з кордону, що почався рух щодо перекриття кордону з цією країною", — додала нардепка.

Клименко також наголосила, що Україна підписувала угоду про лібералізацію вантажних перевезень не з Польщею і не зі Словаччиною, а з Європейським Союзом.

Варто додати, що 30 листопада Держава прикордонна служба України попередила, що 1 грудня з 16:00 Спілка перевізників Словаччини планує заблокувати рух вантажного транспорту перед пунктом пропуску "Вишнє Нємецке". Він є суміжним з українським пунктом пропуску "Ужгород". Прикордонники також просять врахувати можливі ускладнення руху.

Нагадаємо, напередодні з'явилися інформація, що польські протестувальники можуть заблокувати ще два пункти пропуску на кордоні: йдеться про "Устилуг — Зосин" і "Нижанковичі — Мальховіце".

Раніше повідомлялось, що у Польщі домовилися про кроки для часткового зняття блокади кордону. Міністр інфраструктури Алвін Гаядхур зустрівся з польськими перевізниками, які блокують чотири пункти перетину кордону з Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.11.2023 16:59