Фото: ДБР

Ухиляння від військової служби депутатами Київради: кого судитимуть і що їм загрожує

Працівники Державного бюро розслідувань завершили вивчення справи щодо ухилення від військової служби трьома депутатами Київської міськради. У цій справі їм посприяв керівник апарату Київської міської військової адміністрації та командир військової частини.

Про це повідомляє прес-служба ДБР. У відомстві наголосили, що обвинувальний акт скеровано до суду.

За даними слідства, солдати однієї з військових частин, троє з яких мають статус столичних депутатів, а ще один — помічник депутата Київради, впродовж року не з’являлись на військову службу, проте отримували грошове забезпечення.

Керівник апарату Київської міської військової адміністрації сприяв оформленню липового "відрядження" трьом депутатам та одному з їх помічників до КМВА. В оборудці був залучений й командир однієї з військових частин тероборони, де чоловіки мали проходити службу за мобілізацією.

Фото: ДБР

Що "світить" ухилянтам та організаторам схеми

За даними ДБР, три столичних депутати, помічник депутата обвинувачуються в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 КК України), а керівник апарату Київської міської військової адміністрації у сприянні в ухиленні. Командир військової частини обвинувачується у перевищенні службових повноважень (ст. 365 КК України).

Раніше працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру працівнику Білгород-Дністровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП), який за гроші допомагав військовозобов’язаним чоловікам уникнути мобілізації.

Нагадаємо, у грудні працівники ДБР викрили схему ухилення від мобілізації, яку організував очільник одного з РТЦК та СП у Запоріжжі. Правопорушники діяли за наступною схемою: спершу ухилянтів реєстрували у тому ж районі міста, де розташований військкомат, а потім їх ставили на облік та надавали сфальсифіковані медичні документи для проходження військово-лікарської комісії з подальшим звільненням від військової служби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.01.2024 09:22