Фото: Офіс президента

"Хай сьогодні будуть почуті всі молитви": Зеленський привітав християн західного обряду із Великоднем

У неділю, 31 березня, християни західного обряду відзначають Великдень. Це свято вважається одним із найважливішим у християн, яке присвячене воскресінню Ісуса Христа.

Святкування Великодня у західних і східних християн майже не відрізняються в основних принципах, однак дата різниться. Зазвичай західні християни зустрічають Воскресіння Христове раніше, ніж східні, хоча інколи дати збігаються.

Різниця у даті святкування Великодня католиків і православних пояснюється тим, від якої дати відраховується перший весняний повний місяць. Православні відраховують дату Великодня від дати рівнодення за юліанським календарем. Натомість католики і протестанти вираховують дату від астрономічного рівнодення. Відповідно, різниця впливає на дату відрахунку рівнодення.

Традиції святкування Господнього Воскресіння у католиків та православних майже не відрізняються. У католиків, як і в православних, розфарбовують яйця на свято, йдуть до церкви, де освячують великодні кошики, а тоді снідають в сімейному колі.

Привітання президента Володимира Зеленського

Очільник держави привітав із Великоднем українських католиків та всіх інших християн, які нині відзначають це велике свято. Гарант зазначив, що це свято "нагадує нам про силу духу, яка не дозволить темряві перемогти".

"Не буває зараз ночі й дня, коли російський терор не намагався б зламати наше життя. Цієї ночі – знову ракети, знову "шахеди" проти людей. Але ми захищаємось, ми витримуємо, наш дух не здається і знає, що можна відвернути загибель. Життя може перемогти. Хай сьогодні будуть почуті всі молитви про захист від зла. Хай віра єднає всі добрі серця та зміцнює тих, хто захищає свій дім. І хай ближчим стане справжній мир для всієї нашої України та всіх народів, які страждають від воєн", — наголосив гарант.

Нагадаємо, раніше ми писали про особливості високосного 2024 року та чи варто брати шлюб у цей період.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.03.2024 10:38