Фото: patrioty.org.ua

Хочуть приховати воєнний злочин: рашисти в окупованому Бердянську не дають поховати тіла двох підлітків

На території окупованої частини Запорізької області російські злочинці не дають змоги батькам поховати тіла вбитих підлітків. Йдеться про Тиграна Оганнісяна та Микиту Ханганова із Бердянська.

Про це пише "Радіо Свобода" із посиланням на коментар експерта Медійної ініціативи за права людини, адвоката Андрія Яковлєва.

Правозахисник підтвердив, що влітку похорон хлопців уже планувався і навіть був оголошений день відспівування, але раптом церемонію скасували. Зазначається, що приводом відкласти похорон стала відкрита російськими слідчими справа за обвинуваченням українських хлопців. Однак адвокат вважає, що справжня причина відмови батькам у похованні вбитих підлітків це намір приховати позасудову страту.

Яковлєв стверджує, що на батьків вбитих українських хлопчиків, які надалі залишаються в окупації, окупанти здійснюють тиск. Сім’ї загиблих досі не отримали свідоцтва про смерть і не знають, де перебувають тіла покійних.

 Тігран Оганнісян вбитий рашистами у Бердянську

Тігран Оганнісян. Скріншот з відео

Зазначимо, що страта двох підлітків у захопленому Росією Бердянську, яка відбулася 24 червня, стала однією із гучних та трагічних подій 2023 року. Окупаційна влада фактично визнала страту російськими силовиками неповнолітніх українців, назвавши їх "проукраїнськими терористами". В Україні хлопців вважають героями та патріотами.

Нагадаємо, на початку грудня Збройні сили України підтвердили ліквідацію рашистів, які стратили українських воїнів поблизу Авдіївки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 27.12.2023 14:34