Скріншот з відео

У Бердянську окупанти вбили двох 16-річних українських партизанів: реакція омбудсмена (відео)

У тимчасово окупованому Бердянську вбили двох проукраїнських підлітків. Хлопці відкрили вогонь по колаборантах, після чого силовики їх заблокували та застрелили.

Про це у Telegram розповів ставленик російських окупантів на захопленій частині Запорізької області Владислав Рогов.

Гауляйтер назвав ім’я одного з партизанів — це Тігран Оганнісян, 16-річний підліток, якого росіяни тримали в полоні.

За словами колаборанта Рогова, приблизно о 19-й годині, коли населення відпочивало із сім’ями на міській набережній, "двоє бойовиків відкрили вогонь з автоматів". Силовики блокували та застрелили повстанців.

"Нині відомо, що одним із них був раніше затримуваний за антиросійську діяльність Тігран Оганесян", — заявив Рогов.

У мережі з'явилося, ймовірно, останнє відео, записане Тиграном. На ньому хлопець у тактичних рукавичках тримає в руках автомат та схвильовано каже (російською мовою): "…Двох точно. Все, це смерть, пацани. Прощавайте. Слава Україні". На цьому запис обривається.

Реакція України на смерть партизанів

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на загибель двох проукраїнських підлітків. Він заявив, що Російська Федерація має понести покарання за це вбивство.

"Сьогодні ж двоє 16-річних хлопців стали героями. Останніми словами одного з них було: "Слава Україні". Не вистачає слів, щоб описати почуття гордості за юнаків, які чинили опір окупантам", — зазначив уповноважений з прав людини.

Нагадаємо, у понеділок, 19 червня, у тимчасово окупованому місті Сімферополь вибухнув автомобіль Toyota Land Cruiser. У ньому перебував помічник "віце-прем'єра" окупованої території Запорізької області Володимир Єпіфанов.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 25.06.2023 14:42