Хворого британця на супергонорею вилікували

21 КВІТНЯ 2018 09:29

Британця, який захворів на «найгіршу» у світі супергонорею, вилікували. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на ВВС News.

Відомо, що чоловік підхопив суперінфекцію після незахищеного сексу з жінкою в Південно-Східній Азії.

Це був перший випадок, коли хворобу не змогли вилікувати за допомогою антибіотиків, які в першу чергу використовуються в такому випадку - комбінації азитроміцину та цефтріаксону.

Всесвітня організація охорони здоров'я та Європейський центр контролю захворювань погодилися, що це був найгірший випадок за час їхніх спостережень.

Останній антибіотик, на який сподівалися лікарі у випадку британця - ертапенем - все ж зміг здолати суперінфекцію.

«Ми раді повідомити про успішне лікування випадку мультирезистентної гонореї (гонореї, стійкої до багатьох лікарських засобів. - Ред.)», - наголосила доктор Гвенда Хьюз з агентства охорони громадського здоров'я Англії.

Після ретельного дослідження агентство також не виявило інших випадків супергонореї на території Британії.

Проте зараз вже відомо про два подібні випадки в Австралії. В одному випадку, пацієнт також підхопив суперінфекцію після сексу з жінкою в Південно-Східній Азії, в іншому не повідомляється про якісь подорожі.

Доктор Хьюз повідомила, що ці випадки будуть «складними» для лікування і будуть «своєчасним нагадуванням» для всіх, що супергонорея, ймовірно, буде більш поширеною у майбутньому.

Світ, 21.04.2018 09:29