Юрій Ігнат. Джерело: командування Повітряних сил ЗСУ

Ігнат повідомив про незвичну активність авіації на території РФ

У п'ятницю, 9 лютого, на території Російської Федерації зафіксовані перельоти великої кількості літаків. Зокрема, сьогодні спостерігаються перельоти різних повітряних суден: Ту-95, Ту-160 і Ту-22МЗ з одного аеродрому на інший.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

"Була імовірність, що могла бути дозаправлення в повітрі. Бо спостерігалися паливозаправники в даному регіоні. Тому не варто, можливо, зараз так очікувати, що завершиться тривога, пов'язана польотами саме з МіГ-31К", — заявив військовий.

Ігнат додав, що також спостерігаються переміщення іншої стратегічної авіації вже всередині Росії. Саме тому тривога буде, поки не буде сповіщено остаточно, що МіГ-31К сів на аеродроми "Саваслейка" чи "Моздок".

Військовий зауважив, що раніше з'явилась інформація про можливі пуски ракет зі стратегічної авіації.

"Власне інформація і полягає в тому, що є вірогідні пуски, можливі пуски. Ми отримуємо інформацію від партнерів про те, що є активність стратегічної авіації на тому чи іншому напрямку, в тому чи іншому регіоні Росії. Далі можливий вихід на пускові рубежі, звідки зазвичай вони запускають. І розрахунковий час підльоту ракет приблизно був о 10:20, якщо такі пуски відбулися б. Це попередня превентивна інформація, щоб люди зрозуміли що може відбутися", — додав Ігнат.

Також речник Повітряних сил зазначив, що сьогодні спостерігаються перельоти різних літаків в Росії: Ту-95, Ту-160 і Ту-22МЗ з аеродрому на аеродром.

Нагадаємо, раніше Юрій Ігнат заявив, що під час обстрілу української території 7 лютого російські крилаті ракети постійно змінювали курс. Ворожі цілі маневрували на Заході нашої держави перед кордоном з Польщею.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.02.2024 13:20