Юрій Ігнат. Джерело: командування Повітряних сил ЗСУ

Ігнат пояснив, чому під час ранкової атаки вдалося знищити лише 18 ракет із 24

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував результат ранкової роботи Сил протиповітряної оборони, згідно з яким вдалося збити 18 з 24 запущених Росією ракет. Він вважає, що відсоток збиття ракет залишається на тому ж рівні, як і був.

Про це йдеться у його заяві під час телемарафону.

Ігнат зауважив, що цього разу Росія випустила  багато ракет, які летіли по балістичній траєкторії, а для знищення таких цілей необхідно більше відповідних систем, здатних перехопити таку зброю, зокрема Patriot.

"Велика кількість була балістичних ракет, такі цілі можна збивати лише засобами, які можуть це робити, такі як Patriot. Тому такий результат сьогодні (8 січня, ред.), тому що багато кажуть що не надто високий відсоток збиття. Відсоток залишається як і був", пояснив Ігнат.

Військовий вважає, що сьогоднішній результат збиття 18 російських ракет із 24 запущених є також "непоганим", враховуючи кількість засобів повітряного нападу. Водночас Ігнат констатував зменшення засобів повітряного нападу, порівнюючи з атакою 29 грудня.

"Бачите, меншають атаки. Те, що було 29 грудня 158 засобів повітряного нападу, потім було 134, зараз маємо 59", сказав спікер.

Нагадаємо, у понеділок, 8 січня, російські окупанти завдали масованого удару по Україні. Для цього вони застосували крилаті, авіаційні, балістичні, зенітні керовані ракети та ударні БпЛА. Зазначається, що від початку доби ворог випустив по Україні 59 повітряних цілей, зокрема вісім "шахедів", 24 крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55, шість балістичних ракет "Іскандер-М", вісім крилатих ракет Х-22.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.01.2024 13:14