Юрій Ігнат. Джерело: АрміяInform

Ігнат пояснив, чому складно збивати російські "шахеди"

Складність у збиванні російських "шахедів" викликана погодними умовами, зокрема снігом та туманом. Це погіршує роботу авіації.

Таку думку висловив представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За його словами, існує такий термін як "нельотна погода", коли робота авіації дещо ускладнена погодними умовами.

Для зенітно-ракетних комплексів, на яких працюють мобільні вогневі групи, туман і погана видимість — це теж проблема, адже їм потрібна візуальна прив’язка до цілі, пояснив Ігнат. Також на складність збиття ворожих дронів вливає і те, що росіяни атакують здебільшого вночі.

"Але, як бачите, результати у наших бійців все одно є. Тому пристосовуються до всього наші оборонці", — додав Ігнат.

Представник Повітряних сил зауважив також, що ворог використовує різні тактики, аби завдати максимальної шкоди Україні.

Росія почала запускати "шахеди" по Україні з нових місць

За даними британської розвідки, Росія почала використовувати нові місця для запуску ударних БпЛА для обстрілу України. Серед них — район Балаклави у тимчасово окупованому Криму. Припускається, що Росія, ймовірно, розосередить свої можливості запуску БПЛА на кількох локаціях для ускладнення роботи протиповітряної оборони України та для захисту власних сил.

В міноборони Великої Британії вважають, що Росія може використати додаткові пускові майданчики у відповідь на українські атаки, змусивши Україну адаптуватися до нових транзитних коридорів цих систем.

Нагадаємо, в ніч на 14 грудня російські загарбники вкотре атакували Південь України дронами та ракетами. Під вогнем ворога опинилися Одещина та Миколаївщина. Внаслідок обстрілу загинула місцева мешканка. Також рашисти атакували південні регіони й дронами-камікадзе типу "Шахед", вони були спрямовані на Одещину. Головною ціллю ворога була припортова інфраструктура.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 14.12.2023 09:51