Фото ілюстративне зі соцмереж

Ігнат про використання Росією ракет з Північної Кореї: "Ми не можемо це підтвердити"

У Повітряних силах ЗСУ поки що не підтверджують інформацію про те, що Росія під час обстрілів України використовувала балістичні ракети з Північної Кореї. Також спростовується інформація щодо підвищеної складності збиття ракет з Північної Кореї чи Ірану.

Про це в ефірі телемарафону сказав речник Юрій Ігнат.

"Поки що у нас даних немає, що було використано таку ракету (з КНДР,  ред.). Але заява була від США, тому спеціалісти будуть певні уламки вивчати, і тоді вже можна буде говорити, чи є такий факт, чи ні. Поки що не можу цього підтвердити", сказав Ігнат.

При цьому речник Повітряних сил не вважає, що Силам протиповітряної оборони буде складніше збивати балістичні ракети з Ірану чи Північної Кореї, оскільки в цих країнах бракує новітніх технологій.

"Ви знаєте про потужну співпрацю цих країн у сфері військово-промислового комплексу. Фактично зброю, яка є у них, беремо ту саму Північну Корею, там багато чого радянської. Багато технологій передав ще Союз. Тому чекати чогось нового там навряд чи варто. Від того ж "Іскандера", можливо, відрізняється чимось, але не надто", наголосив Ігнат.

Раніше низка західних видань писали про те, що Російська Федерація не просто отримала балістичні ракети малої дальності від Північної Кореї, а й вже використала ці ракети під час масованих ударів по Україні 29 грудня та 2 січня.

Зокрема, координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі у соцмережі Х (Twitter) заявив, що США зафіксували пуск і траєкторію щонайменше однієї північнокорейської балістичної ракети, запущеної росіянами по Україні 30 грудня. Вона впала на відкритій місцевості на Запоріжжі, а запустили її з Воронезької області. Ще кілька північнокорейських ракет Росія випустила 2 січня, зазначив представник Білого дому.

Нагадаємо, американське видання The Washington Post писало про те, що Північна Корея могла передати Російській Федерації декілька десятків балістичних ракет для ударів по Україні. І така військова підтримка має тенденцію до зростання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.01.2024 11:07