Юрій Ігнат. Джерело: Ukraine Media Center

"Треба вибивати клин клином": Ігнат прокоментував тривоги та вибухи у Росії

Збільшення кількості ударів українських безпілотників по стратегічним об’єктам Росії підтверджує ефективність тактики "вишибати клин клином".

Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону.

"Це вже стабільна ситуація, коли там лунає сигнал повітряної тривоги, це не може не радувати. Ще з півроку тому ми проговорювали, що робити з російськими "шахедами", нападами — я вам тоді казав, і зараз кажу — "клин клином вишибати", — сказав Ігнат.

На думку речника, Україні потрібно побільше "шахедів" власного виробництва, які можна буде запускати "на аеродром Морозовськ, на Москву, на об'єкти критичної інфраструктури, енергетики".

"Якщо це ефективно і це працює. Всі ж (дрони, — ред.) не зіб'ють. Це начебто повільна ціль, але не так просто збивати", — сказав речник Повітряних сил. Також він зазначив, що в Україні нарощується виробництво дронів-камікадзе, FPV-дронів та засобів РЕБ.

Додамо, що сьогодні вранці у московських аеропортах "Внуково", "Домодєдово" та "Жуковський" оголошено план "Килим". Мер Москви Сергій Собянін заявив про роботу протиповітряної оборони над столицею. За його словами, так званими силами ППО в Одинцовському районі Москви нібито було "відбито атаку безпілотника".

Нагадаємо, днями Юрій Ігнат пояснив, що інтенсивність завдання ударів є індикатором запасів рашистських "шахедів". За його словами, якщо ворог використовує більше дронів, то це означає, що вони мають більше їх у наявності. Також це може свідчити про те, що Росія виготовляє їх у себе та продовжує отримувати від Ірану. За словами речника Повітряних сил, нещодавно окупанти застосували рекордну кількість "шахедів" — 75 одиниць, які летіли в бік столиці. Ймовірно, безпілотників ворог застосовуватиме більше, а ракет — менше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.12.2023 15:07